Dačić o izjavama Amfilohija: Ne trebaju nam takvi sukobi na takvim relacijama
Ivica Dačić

Dačić o izjavama Amfilohija: Ne trebaju nam takvi sukobi na takvim relacijama

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, je komentarišući izjavu mitropolita Amfilohija da politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića "vodi izdaji Kosova i Metohije", rekao da sukobi na takvim relacijama nisu potrebni.

Dačić je u emisiji "Argument" na televiziji Pink M kazao da je bitno svakog ko kritikuje pitati šta predlaže.

"Evo, ja sam iz Miloševićeve partije, mi smo probali ratom pa nismo mogli. Znači – šta je rješenje ? A kada je riječ o Mitropolitu, ja sam bio predsjednik Vlade, kada je on držao „moleban za upokojenje vlade“, bio sam premijer. To je bilo 2013. i onda sam ga sreo posle dvije tri nedjelje i  rekao sam mu, jer znate, da ja volim da budem duhovit: “Mitropolite evo ja sam vaskrsao”. Sve u svemu, ne trebaju nam takvi sukobi na takvim relacijama. Ako ima neko nešto da zamjeri na državnom rukovodstvu, pa nije taj Vučić van političkog i društvenog života, neka kaže", kaže Dačić.

On je istakao da su česti sastanci koje ima sa predstavnicima crkve, i da svako ima pravo da iznese svoje stanovište.

"Kakve sad ima potrebe da govori bilo ko na ovakav način u javnosti- tako mislim da podstiče otpor prema jednoj mirovnoj politici koju vodi Beograd. To nije dobro i zato se treba čuvati toga! Mislim da je patrihjarh Irinej dao najbolji odgovor a da poslušam i ja predsjednika Vučića, pa da ne komentarišem dalje. Inače, ja Vučića nekad ne poslušam, pa jedva da mogu da prestanem da komentarišem neke teme", istakao je Dačić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.