Tači: Spremni smo da sarađujemo sa Srbijom oko rasvjetljavanja ubistva
Hašim Tači

Tači: Spremni smo da sarađujemo sa Srbijom oko rasvjetljavanja ubistva

Predsjednik Kosova Hašim Tači izrazio je večeras tokom telefonskog razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem spremnost da kosovske institucije, u skladu sa važećim zakonima, sarađuju sa srpskim u istrazi jučerašnjeg ubistva predsjednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Tači je na Fejsbuku napisao da su nadležni organi Kosova spremni da, u skladu s važećim zakonima Kosova, sarađuju i primaju "bilo kakvu pomoć koja može dovesti do rasvjetljavanja ubistva".

"Dvojica predsjednika su istakla neophodnost da se da dovoljno vremena kako bi nadležni organi na stručan i nezavisan način završili svoj posao. Predsjednici su istakli da je otkrivanje izvršilaca ubistva najvažnije", naveo je kosovski predsjednik.

Tači je dodao da je tokom razgovora pružio uvjeravanja da nadležni organi, tužilaštvo i Policija Kosova vode intenzivnu istragu u cilju otkrivanja i dovođenja izvršilaca zločina pred lice pravde.

"U telefonskom razgovoru dva predsjednika su razmotrila i mnoga pitanja od zajedničkog interesa, usredsređujući se na potrebu nastavljanja dijaloga o normalizaciji odnosa dvije zemlje, na jačanje mira u regionu i evroatlanske perspektive", napisao je Tači.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.