Olivera Jevtić promoter 4. Novske Skalinade

Olivera Jevtić promoter 4. Novske Skalinade

Jedinstvena trka novskim skalama od Škvera do Španjole, Skalinada, u organizaciji Triatlon kluba X Herceg Novi, biće četvrti put organizovana 3. i 4. februara, u okviru 49. Praznika mimoze, saopštili su organizatori.

Tradicionalno, Skalinadu otvaraju velika sportska imena, a ovogodišnja promoterka biće svjetski poznata atletičarka i trkačica na duge staze, Olivera Jevtić, najavljuju organizatori, a prenosi Radio Jadran.

„Iza Olivere su veliki rezultati i dostignuća u sportu. Obišla je velika takmičenja i učestvovala pet puta na Olimpijskim igrama. Najveći Oliverini uspjesi su srebro u maratonu na Evropskom prvenstvu u Geteborgu 2006. kao i 6. mjesto na Olimpijskim igrama u Atini 2004. Velika čast i privilegija  je njen pristanak da bude promoter 4. Novske Skalinade što dovoljno govori o samom događaju i ozbiljnosti organizacije. U Herceg Novi dolazi sa trenerom, takođe poznatim atletičarom Slavkom Kuzmanovićem. Njima se pridružio i Kenijac Stanley Kipruto, inače dugogodišnji Oliverin prijatelj i poznati atletičar“, saopštavaju iz Triatlon kluba X.

U Herceg Novi dolaze u petak 02.02.2018 kako bi uživali otvaranju i bogatom programu 49. Prazniku Mimoze.

„Već sljedećeg dana, u subotu 03.02.2018 nam se pridružuju na Škveru na Dječijoj skalinadi gdje će nakon završetka dodijeliti diplome najbržim učesnicima. Nedjelja 04.02.2018 je rezervisana za veliku trku koju će Olivera da otvori i startuje prva. Na startu će se pojaviti i Kenijac Stanley Kipruto“, kazali su organizatori.

Oni podsjećaju da su prošle godine oboreni su rekordi staze, 6 min i 48 sec Ante Živković u muškoj i 9 min i 28 sec Katarina Kokan u ženskoj konkurenciji. Prošlogodišnji pobjednici su dobili titule „kralja“ i „kraljice“ Španjole.

„Ante i Katarina su potvrdili dolazak i ove godine i pokušaće da odbrane titule. Očekujemo veliki broj takmičara i dobru konkurenciju. Isto tako pozivamo sve da nam se pridruže i uživaju u fenomenalnoj trci i da se ne opterećuju rezultatima. Obećavamo jedan jako lijep vikend sa dosta zabave, druženja i iznenađenja“, kažu u Triatlon klubu.

Novska skalinada je jedinstvena trka koja se odražava na lokaciji od gradske luke Škver, stepeništima starog grada sve do tvrđave Španjola gdje je cilj. Duga je 1280m, na njoj je ukupno 646 stepenica (skalina), a cilj trke se nalazi na 178m nadmorske visine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.