Identifikovan vlasnik zapaljenog automobila, prikupljeni video snimci; Vučiću odobrena posjeta Kosovu
Sa mjesta ubistva

Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića

Identifikovan vlasnik zapaljenog automobila, prikupljeni video snimci; Vučiću odobrena posjeta Kosovu

Srpski politički lider sa Kosova, Oliver Ivanović, koji je juče ubijen u atentatu u Sjevernoj Mitrovici, upucan je iz pištolja kalibra 9X19 mm uz korišćenje prigušivača od strane za sada nepoznatih osoba, neki su od detalja istrage Policije Kosova.

U saopštenju Policije Kosova u vezi jučerašnjeg atentata na lidera Građanske inicijative SDP, ističe se da je on bio sam kada su nepoznate osobe iz vatrenog oružja pucale u njega juče ujutro u 8 sati i 10 minuta, ispred objekta u kome su smještene kancelarije njegove partije. 

Policijske jedinice su izvršile uviđaj na mjestu događaja i prikupile relevantne dokaze u vezi ovog slučaja, koji su sada predmet kriminalističke istrage, dodaje se u saopštenju. 

“Posebno su uzeti na analizu video snimci snimljeni sigurnosnim kamerama sa mjesta događaja ili su povezani sa mjestom događaja, kao i drugi materijalni dokazi”, piše u saopštenju. 

Istražnu ekipu čine zvaničnici specijalizovani za ovakve slučajeve, uključujući zvaničnike za istragu teških krivičnih djela, IT forenziku, obavještajnu službu i predstavnike Direktorjata za međunarodnu saradnju. 

Do sada je, kako se ističe, intervjuisano nekoliko svjedoka, a primljene su i neke infromacije putem bezbjedonosnih kanala komunikacija uspostavljenih od strane Policije Kosova za istragu ovog slučaja.

Policija, takođe, očekuje konačni izvještaj obdukcije tela Olivera Ivanovića koja je juče urađena u Kliničko-bolničkom centru u Sjevernoj Mitrovici, a navodi se i da je identifikovano zapaljeno vozilo marke Opel Astra, sive boje, za koje se sumnja da je uključeno u ovaj slučaj. 

“Uspjeli smo da istražimo na domaćem, ali i na međunarodnom nivou, podatke o kretanju, kao i vlasniku ovog vozila. Sve aktivnosti su koordinirane i sprovedene pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici", navodi se.  

Policija Kosova je paralelno sa istražnim radnjama preduzela mjere na poboljšanju sigurnosti, uključujući povećanje prisustva policije na nekim lokacijama koje su identifikovane kao osjetljive, kako bi se spriječio bilo kakav incident. Policija zahtijeva saradnju svih građana i zahvaljuje se svima na informacijama koje su do sada dostavljene policiji.

Kovčeg sa tijelom Olivera Ivanovića ispraćen je danas iz Sjeverne Mitrovice u prisustvu velikog broja građana u Beograd, gdje će sjutra biti obavljena sahrana. Biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. 

Vučiću odobrena posjeta

Kosovske vlasti su odobrile posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu ovog vikenda.

Jetlir Zyberaj, šef kabineta i visoki politički savjetnik zamjenika kosovskog premijera Behgjeta Pacollija potvrdio je za AA da je odobrena Vučićeva posjeta Kosovu. 

“Na osnovu zahtjeva upućenog institucijama Kosova iz Predsjedništva Srbije za posjetu Kosovu. Mi smo dali dozvolu za tu posjetu i očekujemo da će se on dobro ponašati i da će poštovati pravila dozvole tokom boravka na Kosovu”, kazao je Zyberaj. 

Vučić će, kako je najavljeno iz Beograda, u subotu tokom dana posjetiti Severnu Mitrovicu, a u subotu uveče i Gračanicu, gdje će razgovarati sa pripadnicima srpske zajednice. 

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.