Epidemija malih boginja: Ljekari i osoblje Urgentnog centra u Sribiji na udaru
Ilustracija

Epidemija malih boginja: Ljekari i osoblje Urgentnog centra u Sribiji na udaru

Oko 15 zaposlenih u Urgentnom centru KCS, među kojima su ljekari, medicinski tehničari i čistačice, oboljelo je od malih boginja.

Epidemija morbila je u sve većoj ekspanziji, a sada su se na udaru našli i zaposleni u zdravstvu. Posljednji slučajevi zabilježeni su u Urgentnom centru.

"U pitanju su ljekari i medicinsko osoblje koji rade i na prijemu, ali i oni koji su na različitim odjeljenjima Urgentnog centra", objašnjava izvor Blica, dodajući da su svi inficirani isključeni iz kolektiva. Oni su na kućnom liječenju i njihovo stanje se prati.

Međutim, još nije poznato kako su se radnici zarazili.

"Nije izvjesno da je do zaraze došlo na radnom mjestu, pošto se na Urgentnom sprovode mjere intenzivne zaštite. Male boginje se veoma lako prenose pa je bilo ko od zaposlenih mogao da se zarazi bilo gdje i da ih praktično donese na posao", objašnjava izvor.

Nekoliko zaposlenih zdravstvenih radnika koji su oboljeli od morbila, izliječeni su i vratili su se svojim redovnim radnim obavezama, rečeno je ovom listu u Kliničkom centru Srbija.

"Od novembra mjeseca 2017. godine do danas morbili su dijagnostikovani kod ukupno 13 zaposlenih u Kliničkom centru Srbije. Svi oboljeli zdravstveni radnici su pod nadzorom ljekara i pod odgovarajućom terapijom, stabilnog opšteg stanja", kazao je izvor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.