Danas konsultacije o predsjedničkim izborima bez opozicije
Skupština CG

Sastanak Brajovića sa predsjednicima parlamentarnih političkih partija

Danas konsultacije o predsjedničkim izborima bez opozicije

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović danas će, bez predstavnika opozicije, održati konsultacije sa liderima parlamentarnih stranaka povodom predsjedničkih izbora koje će raspisati u zakonskom roku do 20. januara.

Predstavnici Demokrata, Demokratskog fronta, Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije, Demosa i URE najavili su da neće prisustvovati sastanku.

Brajović, kako navodi u pismu, namjerava da prije sprovođenja ustavne obaveze raspisivanja predsjedničkih izbora, u duhu dobre političke prakse razmijeni mišljenja sa izabranim predstavnicima građana.

"Predsjednik Skupštine i na ovaj način želi da konstruktivnim razgovorom svim parlamentarnim strankama omogući da stavovima i prijedlozima zajednički daju doprinos fer i demokratskom izbornom ambijentu", kaže se u saopštenju.

Brajović će predsjednike partija obavijestiti o dolasku Misije ODIHR-a za procjenu stanja koja će na poziv državnih organa boraviti u Crnoj Gori.

"Cilj misije je procjena predizbornog ambijenta i pripreme predstojećih izbora, na osnovu kojih će ODIHR donijeti odluku o sprovođenju neophodnih aktivnosti u posmatračkom procesu", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.