Zatvorenik prijetio tužiocu Čađenoviću
Saša Čađenović

Čuvaju ga policajci

Zatvorenik prijetio tužiocu Čađenoviću

Specijalnom državnom tužiocu Saši Čađenoviću je ugorožena bezbjednost i zbog toga mu je dodijeljeno dvadesetčetvoročasovno policijsko obezbjeđenje.

Ilija Pavlović, koji je po nalogu tužioca Čađenovića uhapšen sa bratom Boškom u septembru prošle godine, poslao je pismo Čađenoviću u kojem mu je, prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, brutalno zaprijetio. 

Pismo je Čađenoviću stiglo na njegovo radno mjesto, na adresu Specijalnog državnog tužilaštva.   

Agencija za nacionalnu bezbjednost je, nakon što je Čađenoviću stiglo pismo od zatvorenika Pavlovića, uradila procjenu bezbjednosti i utvrdila da se tužilac mora i fizički obezbjeđivati.  

Iliju Pavlovića tužilac Čađenović osumnjičio je da je, zajedno sa bratom Boškom, logistički pomogao da se ubije  Đorđa Boreta, 7. decembra 2016.godine. Tada je stradao i srpski državljanin Dragan Zečević, a ranjen je Budvanin Ivo Stanišić.

Čađenović braći Pavlović stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja. 

Sumnjiči ih da  su pratili Boretu i ubicama javljali njegovo kretanje. Navodno je  telefon jednog od braće, u trenutku  ubistava, lociran  desetak metara od kafića na čijoj terasi su žrtve ubijene.   

Prema optužnici, na Boretu i Zečevića sa motocikla je pucao Vasilije Rafailović, a motociklom je upravljao  Ratko Vušović.

Podvodom dvostrukog ubistva i ranjavanja u Budvi, specijalni tužilac  Čađenović podnio je sudu optužnicu i protiv  Ivana D. Cicmila, Miljana R. Bulatovića (36) iz Niša i Vladimira Z. Šmanje (35) iz Banjaluke.

U  Višem sudu u Podgorici je sredinom prošlog decembra odgođen  početak suđenja optuženima, upravo jer je Čađenović tražio od sutkinja Specijanog odjeljenja Biljane Uskoković to odlaganje. On je to tražio jer je najavio da će narednih dana podići optužnicu i protiv braće Pavlović.  

"Nakon podizanja optužnice tražićemo spajanje ova dva postupka jer je riječ o istom djelu”, rekao je tada Čađenović u sudnici. Uskoković je uvažila Čađenovićev zahtjev da se sačeka da se Pavlovići pridruže ostalim optuženim.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.