Nagrada za informacije o ubici Ivanovića, tijelo dopremljeno u prostorije stranke,
Oliver Ivanović

Ubio ga profesionalac sa šest metaka iz duge devetke

Nagrada za informacije o ubici Ivanovića, tijelo dopremljeno u prostorije stranke,

Savjet za bezbjednost Kosova je na današnjoj sjednici raspravljao o ubistvu lidera Građanske inicijative "Srbija, emokratija, pravda" Olivera Ivanovića i aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na Kosovu, izjavio je premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Haradinaj je večeras na konferenciji za novinare osudio zločin i pozvao institucije Kosova da što prije rasvijetle slučaj.

Generalni direktor Policije Kosova Špend Mađuni je rekao da su odmah po saznanju o ubistvo preduzeli sve neophodne mjere.

"Ja sam odredio i stručnjake za ozbiljne kriminalne radnje, ali je ne mogu da govorim o detaljima", kazao je Mađuni.

Ako je potrebno za rasvjetljavanje ubistva mi ćemo se obratiti i američkom FBI-ju sa kojim imamo sporazum kazao je Mađuni i dodao da vjeruje da to neće biti potrebno.

"Vrlo brzo ćemo uspjeti da odredimo pravce istrage do hapšenja", kazao je on.

Direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici doktor Milan Ivanović, u čijim prostorijama je obavljena obdukacija tijela Olivera Ivanovića rekao je za Novosti da je obdukcija trajala oko četiri sata, da je na čelu tima bila Suzana Matejić sa Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i jedan obducent iz KBC-a Priština.

"Postoji šest ulaznih rana, povrede su u predjelu gonjeg dijela grudnog koša, pogođeni su veliki krvni sudovi, aorta i gornja šuplja vena tako da je smrt nastupila trenutno", rekao je Ivanović i dodao da se na osnovu obdukcionog nalaza zaključuje da je ubistvo izvršio profesionalac.

Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri izjavio je večeras da će istragu o ubistvu lidera Građanske incijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića voditi jedino institucije Kosova.

"To pripada samo institucijama Kosova", kazao je Tahiri.

Policija Kosova (PK) ima informacije o porijeklu vozila iz kojeg je pucano na lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, izjavio je večeras generalni direktor PK Špend Mađuni.

Ne iznoseći mnogo detalja Mađuni je rekao da imaju dovoljno informacija da se traga za vlasnikom vozila.

"Vozilo je bilo bez registarskih tablica, ali smo uspjeli da obezbijedimo dovoljno informacija o porijeklu i vlasniku vozila. Ne mogu da dam više detalja, ali informacije koje imamo su dovoljne da se traga za vlasnikom vozila", kazao je Mađuni na konferenciji za medije poslije sjednice Savjeta za bezbjednost Kosova.

U Hramu Svetog Save u Beogradu večeras građani pale svijeće za ubijenog predsjednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Okupio se veliki broj građana, a mnogi od njih stoje ispred hrama sa upaljenim svijećama u rukama.

Direkcija Kosovske policije u Prištini ponudila je 10.000 eura za informaciju koja bi dovela do rasvetljavanja ubistva Olivera Ivanovića.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.