Izašli iz auta nakon što se pokvarilo, zaledili se i umrli
Ilustracija

Ruska zima

Izašli iz auta nakon što se pokvarilo, zaledili se i umrli

U ruskoj republici Jakutiji, dvije osobe su umrle od hladnoće, kada su izašle iz vozila koje se pokvarilo, usljed rekordno niskih temperatura koje su zadesile taj region i dostižu čak minus 67 stepeni Celzijusa u nekim oblastima.

U Jakutiji, regionu bogatom dijamantima koji se nalazi na oko 5.311 kilometara istočno od Moskve, gdje učenici rutinski odlaze u školu na temperaturama od minus 49 stepeni, nastava je otkazana, javlja AP.

Tokom vikenda, dvojica muškaraca su se zaledila i umrla kada su pokušali da prepješače do obližnje farme, nakon što im se automobil pokvario.

Kancelarija za medije guvernera Jakutije saopštila je danas da u svim domaćinstvima i poslovnim objektima u regionu centralno grijanje radi regularno i da sva imaju pristup agregatima u slučaju nestanka struje.

U ruskom selu Ojmjakon na dalekom istoku Sibira, koje važi za jedno od najhladnijih naseljenih mjesta na planeti, 2013 je zabilježena najniža temperatura ikada minus 71 stepen Celzijusa.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.