Demokrate: Berane vidimo kao grad mladih
Novica Obradović

Demokrate: Berane vidimo kao grad mladih

Demokrate će se, kao nosioci nove vlasti u Beranama, posvetiti unapređenju kvaliteta života naših sugrađana na svim poljima. Razvoj lokalne infrastrukuture zauzima značajno mjesto u našem programu i svaki naš projekat će se izvoditi isključivo radi dobrobiti Beranaca, a ne radi statistike, navodi se u saopštenju Novice Obradovića, kandidata Demokrata za odbornika u SO Berane.

"Kao građani Berana već smo identifikovali  urgentne probleme grada i sela, a kao odgovorna buduća vlast planove ćemo praviti na terenu sa građanima, a ne u kancelarijama. Redovni obilasci mjesnih zajednica i redovni razgovori sa građanima su obaveza koju ćemo preuzeti, a njihovi zahtjevi i savjeti će biti inputi za projekte koje ćemo realizovati.

Berane vidimo kao grad mladih, zbog čega će i projekti gradske infrastrukture ići u pravcu stvaranja novih prostora za našu  budućnost", kaže Obradović.

Dodaje da je uređenje parkova i zelenih površina jedan od priroteta.

"Parkovi Berana će biti obogaćeni novim mobilijarom za djecu, a zelene površine zaštićene od nesavjesnih građana. Želimo da vidimo parkove i izletišta kao mjesta okupljanja mladih porodica. Mjesta na kojima će se čuti smijeh i graja djece  i mjesta na kojima će se sklapati nova prijateljstva i rađati nova nada.

Radićemo na obezbjeđivanju sredstava za produžetak obilaznice do gradskog mosta i uređenje pojasa uz Lim, rijeku koja nama daje život i kojoj smo dužni mnogo.  Brojnim rekreativcima i  šetačima ćemo  omogućiti nove sadržaje na potezu od Ribnjaka do centra grada. Nova odmorišta, česme, prostori za igru.  Napravićemo od obilaznice šetalište koje će vratiti Lim gradu i grad dovesti do Lima", saopštio je Obradović.

Ističe da iz te partije žele da njihova djeca budu bezbjedna i zbog toga će raditi na saniranju crnih saobraćajnih tačaka koje su odnijele i previše mladih života.

"Prioritet Demokrata je uređenje raskrsnice „kod semafora“, kako se crni dani nikada ne bi ponovili.

Skromna opštinska sredstva ćemo koristiti odgovorno i racionalno, a od države ćemo glasno tražiti ono što nam pripada i nećemo dozvoliti političku diskriminaciju Berana. Opštinske  stručne kapacitete ćemo usmjeriti u obezbjeđivanje donatorskih sredstava iz programa Evropske unije i  ostalih dostupnih fondova", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.