Vujanović: Širok prostor daljeg unapređenja saradnje u ekonomiji sa Srbijom

Dačić posjetio CG

Vujanović: Širok prostor daljeg unapređenja saradnje u ekonomiji sa Srbijom

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović danas je primio prvog potpredsjednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivicu Dačića.

Vujanović osudio je današnje ubistvo lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića izražavajući saučešće uz uvjerenje da će se uz maksimalni angažman svih otkriti izvršioci ovog ubistva.

Predsjednik Crne Gore je iskazao visoko poštovanje tradicionalno bliskih, intenzivnih i sadržajnih odnosa Crne Gore i Srbije, ukazujući na spremnost Crne Gore da sa Srbijom ima najbolje moguće odnose.

"Ocijenio je da postoji širok prostor daljeg unapređenja saradnje u ekonomiji, posebno u realizaciji zajedničkih projekata u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, kroz Berlinski proces i proces saradnje sa NR Kinom, ali i sa drugim investitorima. Čestitao je Srbiji na napretku u pregovorima u evropskim integracijama, saopštavajući zadovoljstvo saradnjom dvije države u toj oblasti i naglašavajući da su najbolje perspektive država regiona vezane za pridruživanje Evropskoj uniji", saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

On je na sastanku istakao važnost Bugarske inicijative, kao predsjedavajuće Savjetom Evropske unije, za inteziviranje dinamike pristupa država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić saglasio se sa ocjenom bilateralnih odnosa dvije države i iskazao spremnost Srbije za dalje njihovo unapređenje u svim oblastima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.