Nervozni ste kad ste pored partnera?Možda ste s pogrešnom osobom
Ilustracija

Nervozni ste kad ste pored partnera?Možda ste s pogrešnom osobom

Kako da znate da osoba sa kojom se zabavljate nije za vas?

Osluškujte svoje tijelo i ako primjetite da ste nervozni i ne baš sasvim svoji kad ste u društvu simpatije, možda ste sa pogrešnom osobom, upozoravaju psiholozi.

Leptirići u stomaku su normalni, kao i nervoza na prvih nekoliko sastanaka, ali ako se ovo osjećanje nastavi i kad se već neko vrijeme zabavljate, to može da pokaže da izbor nije dobar.

Kad nam se neko dopada, normalno je da želimo da ga impresioniramo zbog čega u početku glumimo kako bismo se pokazali u najboljem svijetlu, ali ako se i kasnije osjećamo kao na pozornici, nešto ne valja.

Kako se veza razvija, trebalo bi da se osjećamo dovoljno opušteno da budemo prirodni i da ne glumimo.

Ako se stalno pretvaramo i težimo savršenstvu, to se negativno odražava na naše zdravlje, jer postajemo suviše kritični prema sebi što može odvesti u anksioznost i depresiju.

I zato je, kažu stručnjaci, važno da budemo u vezi sa nekim pored koga se osjećamo sigurno, opušteno i prirodno, prenose Novosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.