Vučić: Ubistvo Ivanovića teroristički akt, počinioci će biti uhvaćeni
Aleksandar Vučić, foto:AA

Srbija da učestvuje u istrazi

Vučić: Ubistvo Ivanovića teroristički akt, počinioci će biti uhvaćeni

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi.

Obraćajući se medijima nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, održane nakon ubistva Olivera Ivanovića koje se dogodilo jutros u Kosovskoj Mitrovici, Vučić je rekao da u ime države Srbije i u svoje ime i ime Vlade, izražava saučešće porodici, što je učinio i lično.

"Za državu Srbiju ovaj akt je teroristički i u skladu sa tim ćemo se prema tom aktu i odnositi", kazao je Vučić. 

"Počinioci ovog akta biće uhvaćeni, ako ih ne pronađu oni koji to moraju da učine, učinićemo mi", dodao je Vučić. 

Kako je rekao, na sjednici Savjeta je dogovoreno i upućeno je pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtjevom da državni organi Republike Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije. 

vucicc

foto:AA

“Zato što smo uvjereni da bi to značilo i otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića. Pronaći ćemo ubicu ili ubice. Nemam ovlašćenja da u ovom trenutku govorim o saznajnima kojim raspolažemo. Neću da spekulišem, ali ima interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce“, rekao je Vučić. 

“Ubijen je čovjek koji je roditelj, suprug i koji sasvim sigurno nije bio neko ko je pozivao na sukob Srba i Albanaca. Ko god da je izveo – Srbin, Albanac, stranac, izveo je napad na porodicu Ivanović, na Srbe na KiM, na sjever Kosova, na Srbe u cjelini“, dodao je predsjednik Srbije. 

Kako je dodao, kada bi se postavilo pitanje kome bi ubistvo Srba odgovaralo, Vučić navodi da će “svima biti jasno“. 

Dodao je da neće da govori o spekulacijama, ali da su “ubice ostavile određene tragove“. 

Vučić je rekao da je delegacija Srbije u Brisleu prekinula razgovore u okviru dijaloga, jer je besmisleno razgovarati uz svakodnevne prijetnje i poručio Kadriju Veseljiju, pravom, kako kaže, "gospodaru na Kosovu", da neće stići do Niša kako je prijetio. 

"Teško je da govorite o nečemu kad imate svakodneve prijetnje, gdje onaj ko je pravi gospodar na Kosovu, a to nisu ni Tači, ni Haradinaj, već Kadri Veselji, i to svi koji poznaju situaciju na Kosovu dobro znaju, a koji govori da se Albanci neće zaustaviti do Niša", rekao je Vučić. 

"Mi smo razumjeli te prijetnje, dobro smo ih shvatili, kao i ćutanje onih koji je trebalo istog sekunda da reaguju", poručuje Vučić. 

Veseljiju je poručio da do Niša neće stići. 

I Niš će ostati lijep grad koji mogu da posjete kao turisti. 

"A to da dolaze sa vojskom, to neka zaborave", zaključio je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.