Peković založio hotel Mediteran za kredit od 6 miliona eura
NIkola Peković

Peković založio hotel Mediteran za kredit od 6 miliona eura

Elitnim bečićkim hotelom Mediteran ubuduće će gazdovati podgorička kompanija Spencer&Hill, košarkaša Nikole Pekovića, koji ga je odmah nakon knjiženja založio za novi kredit od šest miliona eura.

Kako pišu Vijesti, pred Novu godinu u katastarskoj evidenciji je obavljena promjena, pa se vlasništvo nad hotelom umjesto na ime Pekovića, koji ga je kupio prije pola godine, vodi na firmu Spencer&Hill sa sjedištem u Piperskoj ulici u podgoričkom naselju Zagorič.

Firma je, kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS), osnovana u januaru prošle godine, a odmah nakon uknjiženja uzela je kredit kod jedne crnogorske banke od šest miliona eura. Hipoteka je hotelski kompleks u Bečićima.

Pekovićeva firma je sa bankom zaključila ugovor 21. decembra, da bi pet dana kasnije, kako se nevodi u katastarskoj evidenciji, bila upisna hipoteka. Kao osnov sticanja vlasništva nad hotelom, upisana je odluka o povećanju kapitala, jer je Peković unošenjem hotela u firmu povećao kapital.

Peković je 100 procentni vlasnik i ovlašćeni zastupnik, dok je Dragan Panić izvršni direktor firme.

Firma je registrovana za izgradnju stambenih i nestambenih objekata, a kapital joj je 25 miliona. Inače, na hotelskom kompleksu i dalje stoji hipoteka iste banke iz septembra, kada se kod nje Peković zadužio za tri miliona eura.

Peković je kupio atraktivni hotel za svega 8,5 miliona eura.

Mediteran je prvi put na licitaciji bio ponuđen po cijeni od 68 miliona eura i za proteklih četiri godine, stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala oglase za prodaju, ali nije bilo zaintresovanih kupaca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.