Gradonačelnik Bara dr Zoran Srzentić u avionu reanimirao putnicu
Zoran Srzentić

Turbulentan let na liniji Istanbul – Madrid

Gradonačelnik Bara dr Zoran Srzentić u avionu reanimirao putnicu

Turbulentan let na liniji Istanbul – Madrid, gotovo izvjesno, bio bi koban za jednu stariju putnicu kojoj je sat vremena nakon uzlijetanja pozlilo, da u avionu nije bio i dr Zoran Srzentić, gradonačelnik Bara.

Kako piše Mondo, u trenutku kada su se stjuardese u avionu uspaničile vidjevši da putnica ne daje znakove života, dr Srzentić je priskočio u pomoć i uspješno je reanimirao.

O dramatičnom događaju sa srećnim krajem portal Mondo je saznao slučajno, od sugrađanke poznatog hirurga i univerzitetskog profesora iz Bara koja je putovala istim avionom.

"Let sam dobro upamtila i zbog jake turbulencije tokom većeg dijela putovanja, naravno ponajviše zbog epizode sa reanimiranjem starije plavokose putnice s punđom. U avionu Turkiš erlajnsa je bilo još nekoliko ljekara iz Bara, ali je u pomoć prvi priskočio Srzentić, uz koga je tokom reanimacije bila i njegova supruga Sonja, takođe ljekar (specijalista ginekologije,op.a)”, isprčala je sagovornica.

Prisjećajući se dramatične epizode tokom četvoročasovnog leta za Madrid krajem 2017. ispričala je da je gradonačelnik Bara, čim je uočio da su se stjuardese uskomešale i shvatio da je putnici pozilo, prišao i spustio je u ležeći položaj na dva sjedišta i potom je naizmjenično masirao u predjelu srca i davao joj vještačko disanje.

"Kada je priskočio u pomoć stjuardese su bile zbunjene ali je u tom trenutku jedna crnokosa dama koja je sjedjela nekoliko redova iza povikala na engleskom 'on je doktor, pustite ga', nakon čega su Srzentiću ostavili dovoljno prostora da reanimira putnicu. Sve je stojeći, sjedište iza posmatrala njegova supruga Sonja koja je takođe prišla da pomogne. Ne znam koliko je sve trajalo, ali se dobro sjećam da se sve završilo aplauzom kada se putnici povratila svijest”, ispričala je naša sagovornica.

Dr Srzentić, je nakon uspešne reanimacije pokazao svoju ljekarsku legitimaciju osoblju aviona i ispisao izvještaj o pruženoj medicinskoj pomoći. 

Starija dama kojoj je tokom leta spasavao život, prema riječima naše sagovornice Monda, ostala je u avionu po slijetanju u Madrid da sačeka dalju medicinsku pomoć...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.