Supruga Ivanovića: Opet mi ga uzeše; Blokada KM, pronađen zapaljen automobil
Foto:Novosti

Supruga Ivanovića: Opet mi ga uzeše; Blokada KM, pronađen zapaljen automobil

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović umro je jutros u Zdravstvenom centru u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pošto je na njega nepoznata osoba ispalila više hitaca iz pištolja, potvrdio je za "Blic" njegov advokat Nebojša Vlajić.

"Koliko znamo za sada, zadobio je pet prostrjelnih rana. Odmah je prevezen u bolnicu, ljekari su pokušali da ga reanimiraju, ali nije bilo spasa", kazao je Vlajić za "Blic". 

Milena Ivanović, supruga lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, pošto je od ljekara čula stravičnu vijest da joj je muž ubijen, smogla je snage samo da izgovori: "Opet mi ga uzeše, nisam mogla da ga sačuvam", prenose Novosti.

Policija je blokirala danas sjeverni dio Kosovske Mitrovice posle napada na Olivera Ivanovića, javljaju agencije.

Sjeverni dio Kosovske Mitrovice blokirale su jake snage Kosovske policije koje tragaju za osobom koja je pucala na lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Prostor oko sjedišta stranke je blokiran.

U Mitrovici vlada panika među srpskim stanovništvom, navodi novinar Mladen Mijatović.

Pronađen je zapaljen putnički automobil, nekoliko stotina metara od lica mjesta. Pretpostavlja se da je ubica pobjegao upravo tim automobilom. Automobil je na meti istrage nadležnih organa, prenosi Mondo.

Po navodima svjedoka, Ivanovića je ispred zgrade u kojoj su stranačke prostorije ugledala prolaznica posle čega je ubrzo stigla Hitna pomoć.

Zbog ubistva Olivera Ivanovića i prijetnji predsjednika kosovske Skupštine Kadri Veseljija, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u 12 sati danas zakazao je hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Vučić će se u 13 sati obratiti medijima, prenosi Blic.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.