Kosovska Mitrovica: Ubijen Oliver Ivanović, sahrana u Beogradu, kamere snimile ubice?
Oliver Ivanović

Pronađeno zapaljeno vozilo marke Opel Astra

Kosovska Mitrovica: Ubijen Oliver Ivanović, sahrana u Beogradu, kamere snimile ubice?

Nepoznati napadači upucali su Olivera Ivanovića jutros u Kosovskoj Mitrovici, a on je ubrzo podlegao povredama, prenose mediji.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

Na Ivanovića su pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke.

On je pogođen sa pet hitaca s leđa, na mjestu zločina nađene su tri čaure, a nezvanično saznaju Novosti da su napadači najvjerovatnije koristili vatreno oružje sa prigušivačem.

Odmah je prevezen u bolnicu, ali je nažalost podlegao povredama.

Policija Kosova potvrdila je da je jutros u 8,10 sati u ulici Sutjeska, u sjevernom dijelu Mitrovice, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojim je ustrijeljen srpski političar sa Kosova Oliver Ivanović.

Policija navodi da je Ivanović prebačen u Klinički bolnički centar u Mitrovici na reanimaciju, nakon čega su dežurni ljekari konstatovali smrt.

"Policijske jedinice su odmah izašle na lice mjesta radi vršenja uviđaja, koji je još uvijek u toku. Na mjestu događaja su pronađeni određeni dokazi koji će se koristiti u daljem toku istrage", navodi se u policijskom saopštenju.

Policija takođe navodi da je jutros oko devet sati u ulici Vojvode Putnika, na sjeveru Mitrovice, pronađeno zapaljeno vozilo marke Opel Astra bez registarskih oznaka, za koje policija sumnja da je povezano sa slučajem ubistva.

O navedenim događajima obaviješten je nadležni tuzilac koji je izašao na mjesto događaja.  

Kosovska policija navodi da ostaje posvećena rasvjetljavanju ovog slučaja i identifikaciji osumnjičenog/osumnjičenih lica.

Prostorije SDP pokrivene su kamerama, koje mogu da otkriju počinioce atentata.

Sahrana u Beogradu

Oliver Ivanović će najvjerovatnije biti sahranjen u Beogradu, na zahtjev članova njegove porodice, saznaje Tanjug iz izvora bliskih porodici. Tijelo ubijenog Ivanovića biće predato porodici nakon obdukcije, koja će danas biti obavljena u Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici. Kako je Tanjugu potvrdio direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović, obdukcija će biti izvršena danas popodne, a vodiće je obducent Suzana Matejić.

“U obdukciji će učestvovati i predstavnici Euleksa i predstavnici Instituta za sudsku medicinu iz Prištine”, rekao je Ivanović za Tanjug.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros iz vatrenog oružja u Sjevernoj Mitrovici ispred prostorija ove stranke.

Na poslednjim lokalnim izborima 22. oktobra 2017. zbog zastrašivanja na sjeveru Kosova, četvoro sa njegove liste se povuklo, podsjeća Radio Slobodna Evropa.

Nedavno mu je u Sjevernoj Mitrovici zapaljen i automobil.

Kodex/Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.