Razvoj ženskog preduzetništva jedan od prioriteta nove vlasti u Beranama
Vanja Raičević

Razvoj ženskog preduzetništva jedan od prioriteta nove vlasti u Beranama

Razvoj preduzetništva biće jedan od prioriteta buduće lokalne vlasti, čiji će važan dio biti Socijaldemokrate. Posebna pažnja biće posvećena podršci ženskom preduzetništvu kao osnovnom preduslovu za postizanje potpune ravnopravnosti i pune političke participacije žena u Crnoj Gori, kazala je Vanja Raičević predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Berana i kandidatkinja za odbornicu liste “Berane pobjeđuje – Milo Đukanović DPS, SD, BS” .

Prema njenim riječima, uprkos činjenici da žene čine 50% ljudskog kapitala i polovinu radne snage u Crnoj Gori, ekonomski potencijal žene i ekonomske mogućnosti za žene nisu iskorišćene na odgovarajući način.

"Svjesni činjenice da je ekonomska nezavisnost žena jedan od preduslova za njihovu veću vidljivost u političkom i javnom životu, podršku ženskom preduzetništvu vidimo kao jedan od uslova za stvaranje povoljnije klime koja će omogućiti da žene budu aktivno uključene u proces donošenja odluka.

Zato će buduća lokalna vlast, prilikom kreiranja budžeta opštine, napraviti preraspodjelu koja će omogućiti dodatni novac za podsticaj razvoja ženskog preduzetništva. Sem finansijskih instrumenata, Socijaldemokrate će insistirati i na mjerama nefinansijske podrške preduzetnicama poput podrške u izradi biznis planova, savjetovanja, poslovnog umrežavanja i ostalih", kaže Raičević,

Forum žena Socijaldemokrata Berana,  koji u svojim redovima ima veliki broj aktivnih žena, svakodnevno je kako kaže ona posvećen stvaranju politika koje će dosljedno sprovoditi nakon 4. februara, "a koje će omogućiti da Beranke ravnopravno učestvuju u javnom i političkom životu i doprinesu neophodnim promjenama u našem gradu".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.