Grčka će dozvoliti upotrebu kanabisa u medicinske svrhe
ilustracija

Grčka će dozvoliti upotrebu kanabisa u medicinske svrhe

Grčka se sprema da dozvoli upotrebu kanabisa u medicinske svrhe putem amandmana koji će uskoro biti podnijet parlamentu i to bi trebalo da privuče investicije, izjavio je pomoćnik grčkog ministra poljoprivrede Janis Cironis.

"Za nekoliko nedelja u parlamentu će biti predstavljen amandman kao zakonski okvir za gajenje kanabisa i proizvodnju farmaceutskih preparata na toj osnovi, što će otvoriti put za strane investicije u Grčkoj", rekao je Cironis.

Procjenjuje se da bi se tim investicijama moglo da se zaradi između 1,2 i dvije milijade eura, dodao je zvaničnik i dodao da su za to zainteresovane grčke, izraelske i kanadske firme.

Cironis i drugi vladini zvaničnici posjetili su u petak prvu međunarodnu izložbu kanabisa u medicinske svrhe organizovanu u Grčkoj.

Grčka vlada je prošle godine uz određene uslove dozvolila uvoz nekih medicinskih proizvoda na bazi kanabisa i gajenje indijske konoplje u industrijske svrhe.

Konoplja se može koristiti i u građevinarstvu, za izradu tekstila, papira, u ishrani i za proizvodnju kompozitnog materijala.

Desetak zemalja Evropske unije odobrilo je kanabis u medicinske svrhe.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.