Amfilohije: Đukanović već izdao i predao Kosovo, ovi hoće samo to da nastave
Amfilohije

Amfilohije: Đukanović već izdao i predao Kosovo, ovi hoće samo to da nastave

Mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije rekao je da sve što se sada događa s politikom u Srbiji predstavlja samo nastavak dukljansko-montenegrinske ideologije koja je ovdje preovladala i koja gospodari Crnom Gorom.

On je to kazao sinoć na promociji svojih knjiga „Novo kosovsko raspeće” u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, prenosi "Dan".

Amfilohije, koji je jedan od potpisnika Apela za odbranu Kosova i Metohije, rekao je da ne razumije reakciju srpskih zvaničnika nakon što je izjavio da se boji da politika srpskog predsjednika Aleksandra Vučića vodi izdaji Kosova i Srbije.

"Oni su htjeli da svu krivicu zbace na jednog potpisnika ovog apela. Zabrinut sam što je u ovom trenutku Srbija ućutala. Ovaj apel nije bio napad ni na koga, samo je branio žilu kucavicu Srbije. Od 2008. godine ne jedanput sam Mila Đukanovića nazvao najvećim izdajnikom Crne Gore u njenoj istoriji, i to ponavljam i sada. Sadašnja crnogorska vlast je priznala nezavisno Kosovo, što znači da je pljunula na samu sebe. Ne Crna Gora, već ova grupa dukljana, montenegrina, koja nastavlja obezboženu politiku i koji se odričući se Kosova i Metohije odriče izvorne i prave Crne Gore. Ovo što se sada događa sa politikom u Srbiji samo je nastavak ove dukljansko-montenegrinske ideologije koja je ovdje preovladala i koja gospodari Crnom Gorom. Oni ne rade ništa novo", kazao je Amfilohije.

On je dodao da je Đukanović već izdao i predao Kosovo i „ovi samo to hoće da nastave, i još im je krivo što ima neko ko nije saglasan s tim”.

"Prvo je ovdje počela ta izdaja, pa se onda sada nastavlja i htjela bi da se završi u Beogradu, u ime Srbije. Hvala Bogu da je ovaj apel napisan i uvjeren sam da će on odigrati značajnu ulogu i u Beogradu i u Srbiji. To je jezik istinske i prave Srbije i istinske i prave Crne Gore", naglasio je Amfilohije, prenose Vijesti pisanje Dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.