Pripravnici počinju sa radom
ilustracija

Progam stručnog osposobljavanja

Pripravnici počinju sa radom

Danas počinje Progam stručnog osposobljavanja visokoškolaca.

Ove godine oglašeno je 10.029 slobodnih mjesta od čega 60 odsto iz privatnog, a 40 odsto iz javnog sektora.

"Za učešće u Programu prijavilo se 3.241 lice, a 3.055 ostvarilo je pravo da se stručno osposobljavanje. Jedini kriterijum za povezivanje kandidata sa poslodavcima bio je prosječna ocjena. Korisnici Programa potpisaće ugovore sa poslodavacima do 15. januara 2018. godine, kada će i otpočeti realizacija Programa u trajanju od devet mjeseci", saopštili su ranije iz Koordinacionog tima Programa.

Program traje 9 mjeseci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.