Majka preminule djevojčice: Moja Jelena nije umrla od gladi, nek mi ne blate njeno ime
Foto:FOS,arhiva

Marijana Bogavac za DN

Majka preminule djevojčice: Moja Jelena nije umrla od gladi, nek mi ne blate njeno ime

“Nije tačno da je moja Jelena primala insulin, niti je bila gladna. Jelena je bila najuhranjenije dijete na svijetu. Zato molim sve da mi djecu više ne uzimaju u usta, posebno nju mrtvu što se ni ohladila nije. Da me ne uznemiravaju i da me puste da ožalim dijete kako treba. Što god da je u porodici bilo, bilo je, povratka više nema, ja nju da vratim ne mogu i nek mi ne blate ime njeno. Nek mi ne izmišljaju laži”, poručila je u razgovoru za Dnevne novine neutješna Marijana Bogavac.

Ekipa Dnevnih novina posjetila je Marijanu i zatekla je sa suprugom i ćerkama koje su je sve vrijeme tješile. Ni jednog trenutka se nijesu odvojile od nje.

Slučaj dvoipogodišnje Jelene Bogavac uzburkao je crnogorsku javnost. U medijima su se pojavile informacije da je dijete umrlo od gladi i da nije primala redovno insulin što njena majka demantuje.

“Ne bih dozvolila da mi djeca budu gladna. Tražila sam pomoć kad je trebalo. A, od čega je tačno umrla, još ne znamo. Da li se Jelenina smrt mogla izbjeći pokazaće obdukcioni nalaz. U prvom izvještaju djetetu su pluća bila puna krvi, a tačan uzrok smrti vidjećemo u nalazu koji će biti gotov do kraja mjeseca. Ali, gladna sigurno nije bila, niti je mogla umrijeti zbog nedostatka insulina, jer ga nije ni primala”, priča za DN Marijana Bogavac.

Posebno je, kaže, brine što se zadire u njen odnos sa suprugom i njegovom porodicom.

“Evo se pojedini bave i time pričam li sa mužem i njegovom porodicom ili ne. To je između nas, i mi ćemo to riješiti. Dosta mi je muke i jada, što umjesto nje ljubim njenu sliku. Moje dijete se ni ohladilo nije, a svašta se piše. Starija ćerka je našla, imalo je dijete da mi ispameti. Pustite me da je ožalim kako treba”, poručila je Marijana.

Marini Medojević će kaže, biti do groba zahvalna, jer ona je od Jeleninih šest mjeseci bila uz njih.

“Zahvalila bih direktorici socijalnog, socijalnoj radnici Julijani i Maji Stojanović što su uz mene bili ovih pet dana. Hvala im što mi djecu sjutra vode na Ivanova korita da mi ih maknu odavde. Hvala i Milu Đukanoviću što je došao da izjavi saučešće i da se pokloni mojoj Jeleni, kao i svim ljudima koji su sad bili uz mene i pružali mi pomoć kad mi je trebala”, kazala je Marijana.

Podsjetimo, dvoipogodišnja Jelena iznenada je umrla prije pet dana, a grupa građana i predstavnika nevladinog sektora tražila je ostavku ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

Purišić je, podsjeća DN, naložio istragu koja treba da pokaže da li je u sistemu socijalne zaštite neko zakazao.

Izvor:Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.