Vlasi: Niko nije ljut na Crnu Goru, političke razmirice među partijama
ilustracija

Sporazum o demarkaciji

Vlasi: Niko nije ljut na Crnu Goru, političke razmirice među partijama

Skupštinska komisija za spoljne poslove razmatraće danas Sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom, ali ja ne očekujem ništa novo, jer još uvijek ovaj dokument nema podršku dvije trećine glasova u kosovskom parlamentu - ocjenjuje za Pobjedu kosovski analitičar Azem Vlasi.

Ističe da bez obzira na veliki pritisak javnog mnjenja nema izgleda da to brzo prođe.

- Narod se buni, smatraju da su oštećeni jer nema vizne liberalizacije. Ali, ko pita narod, pitaju ga samo na izborima, a onda između glasanja političari rade šta hoće -kaže kosovski analitičar.

Vlasi je ponovio da ova situacija nema nikakve veze sa Crnom Gorom i da naši odnosi ostaju dobri, ali da političke razmirice među partijama još uvijek blokiraju pitanje demarkacije.

- Sve parlamentarne grupe uvijek ponavljaju ono što je istina da Kosovo i Crna Gora imaju prijateljske odnose.Međutim, tu su problemi između parlamentarnih grupa, ali niko ni zbog čega nije ljut na Crnu Goru. To se svodi na sljedeće. Eto, ako bi Crna Gora pristala da se zajedno dvije države obrate arbitraži, a arbitražni sud će najvjerovatnije potvrditi ovo što je potpisano, ili ako Podgorica još jednom razgovara sa Prištinom pa makar bilo ispregovarano isto, čini se da bi demarkacija odmah prošla. Tu neko mora da spašava obraz i po svemu sudeći to je sadašnji premijer Ramuš Haradinaj. Dok je bio u opoziciji, pravio je najveći problem oko toga, a sad se našao u ulozi premijera koji treba da riješi to pitanje i jednostavno nema načina da pravi salto mortale i da se pravi da je sada sve u najboljem redu, pa da to ratifikujemo - poručuje Vlasi za Pobjedu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.