Besplatno pružanje usluga individualnog i grupnog socijalnog savjetovanja
ADRA Crna Gora

Besplatno pružanje usluga individualnog i grupnog socijalnog savjetovanja

Humanitarna organizacija „ADRA Crna Gora“ uz podršku finansijera Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije i posredstvom vodećeg partnera „ADRA Slovenija“ nastavlja sa projektom „Žene kao nosioci društvenih promjena u Crnoj Gori“ koji se realizuje u sklopu Centar za osnaživanje ženskih prava i preduzetničkih inicijativa, a koji je osnovan u cilju pružanja pomoći ženama, njihovom ohrabrivanju u rješavanju problema i edukaciji, saopšteno je iz ove organizacije.

S tim u vezi "ADRA Crna Gora" organizuje besplatno pružanje usluga individualnog i grupnog socijalnog savjetovanja, odnosno započinju sa drugim ciklusom jednonedjeljnih tematskih sesija koje realizuju svake sedmice od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 18h do 20h.

"Od 15-18. januara prva tematska sesija drugog ciklusa biće „Rodna ravnopravnost“, zatim od 22-25. januara obrađivaćemo temu „Zaštita žena na radu“ i dalje nastaviti sa temama „Prava samohranih majki“, „Žensko preduzetništvo“, „Pomoć institucija socijalne i dječije zaštite“, „Savjetovalište za trudnice i porodilje“, „Penzionerski dani i „baka servis“, „Feminizam i feministički pokreti“, „Pravna pomoć“, „Nasilje nad ženama“, „Planiranje porodice“, „Mobing na poslu“, „Osnaživanje nezaposlenih žena“, zaključno sa sedmicom od 16-19. aprila kada ćemo obrađivati četrnaestu po redu i posljednju tematsku sesiju „Politička emancipacija žena“. Besplatne usluge kako grupnog tako i individualnog socijalnog savjetovanja, za kojim postoji velika zainteresovanost, vodi dipl. socijalna savjetnica i mr politikologije Jovana Duković-Milović", saopšteno je.

Pored besplatnih usluga individualnog i grupnog socijalnog savjetovanja, naglašavaju da su u toku besplatni kursevi informatičkog opismenjavanja, zatim besplatni kursevi krojenja i šivenja, kao i besplatni kursevi engleskog jezika.

"Organizovanjem besplatnih aktivnosti imamo za cilj da doprinesemo osnaživanju žena, boljem poznavanju njihovih prava, socijalne inkluzije, prilika za zapošljavanje i samozapošljavanje kroz preduzetničke inicijative, te podizanju svijesti ranjivih kategorija društva o njihovim ljudskim pravima i očuvanju zdravlja  kao premise za razvoj zdravog društva, a takođe i podizanju svijesti cijele zajednice o pravima žena i promociji njihovog aktivnog uključivanja u kreiranju socijalnih politika", saopšteno je iz "ADRA Crna Gora".

Sve informacije i prijave možete ostvariti preko broja telefona 067/443-585, preko Facebook stranice „ADRA Crna Gora“, na mail [email protected] ili u prostorijama organizacije u poslijepodnevnim časovima u ul. Marka Miljanova br. 50 (preko puta nekadašnje knjižare „Učila“ i stare vatrogasne stanice).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.