Zbog salmonele povučeno 12 miliona kutija mijleka za bebe
Ilustracija

Isplatiće odštetu

Zbog salmonele povučeno 12 miliona kutija mijleka za bebe

Direktor kompanije Laktalis Emanuel Besnije izjavio je danas da je iz 83 zemlje povučeno više od 12 miliona kutija mlijeka u prahu za bebe nakon što je u fabrici otkrivena salmonela.

Kako prenosi Telegraf, on je u intervjuu za nedeljnik "Žurnal di dimanš" rekao da će kompanija isplatiti odštetu porodicama koje su kupile zaraženo mlijeko.

"Platićemo odštetu svakoj porodici kojoj je nanijeta šteta", rekao je on, prenosi Rojters.

Proizvodi se u svijetu prodaju kao brendovi Milumel, Picot i Celi u zemljama širom svijeta.

"Iz prodaje smo povukli 12 miliona kutija mlijeka u prahu, ali u ovakvim situacijama ne smijemo stati na tome. Distributeri više ne moraju da sortiraju proizvode i na taj način traže sporne kutije. One se moraju ukloniti sa svih polica",  rekao je Besnije.

On je razgovarao i s ministrom finansija Brunom Le Mereom koji je potvrdio da "Laktalis" mora da povuče sve mlječne proizvode napravljene u fabrici u Kraonu na sjeverozapadu Francuske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.