Vujanović: Vašington razumije odluku CG
Filip Vujanović

Glasanje o Jerusalimu

Vujanović: Vašington razumije odluku CG

Odbijanje Crne Gore da prizna Jerusalim kao prijestonicu Izraela nije suprostavljanje američkom predsjedniku Donaldu Trampu i odlukama Sjedinjenih Američkih Država, kazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

To je, kako je Vujanović kazao u intervjuu Glasu Amerike, pokazatelj da naša država podržava mirovne pregovore na Bliskom Istoku. On smatra da su to tako protumačili u u SAD-u.

"Crna Gora ima potrebu da intenzivno gradi svoje odnose i sa Palestinom i sa Izraelom i maksimalno podržava mirovni proces koji se vodi, smatrajući da to, prije svega, treba biti dijalog dvije države u funkciji njihovih suvereniteta i afirmacije. Mi smo smatrali da sve treba da bude u toj funkciji i u tom smislu se nadamo da se ništa u tom mirovnom procesu neće poremetiti", istakao je Vujanović.

Crnogorski predsjednik vjeruje da se bilo koji stav Crne Gore u Ujedinjenim nacijama može tumačiti samo kao stav naklonosti uspjehu u mirovnim pregovorima i dobrim odnosima Palestine i Izraela.

"Vjerujem da se to tako razumjelo i u SAD-u", dodao je Vujanović, prenosi TVCG.

Podsjetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je u decembru, velikom većinom glasova osudila odluku američkog predsjednika Donalda Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

I Crna Gora je glasala je za taj Nacrt rezolucije, tekst koji nije obavezujući.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.