URA: Dijaspora dokazala da sjevernokorejska vlast u Nikšiću nema sluha za kulturu
Foto: URA

URA: Dijaspora dokazala da sjevernokorejska vlast u Nikšiću nema sluha za kulturu

U odboru URA Nikšić, ponosni su na činjenicu da su njihove ideje urodile plodom, te da im javno iznesene opomene prema gradskoj upravi imaju smisla.

“Naime prije par mjeseci, javnosti smo predočili činjenicu kako se naša lokalna samouprava ruga sa kulturno istorijskim spomenicima grada. Takođe, opomenuli smo ih da svjetski priznati osmjeh hrabrosti, ne zaslužuje slijepu ulicu u naselju pod Trebjesom, već nešto mnogo više. Danas čujemo da će se graditi spomenik istaknutom narodnom heroju Ljubu Čupiću”, ističu u pokretu URA Nikšić.

Iz pokreta URA u gradu pod Trebjesom zahvaljuju se donatorima i Crnogorcima iz inostrastva, koji su uvidjeli da sjevernokorejska vlast u Nikšiću nema sluha za kulturu.

„Ljubo Čupić, narodni heroj, čovjek čiji je osmjeh ispisao slavnu istoriju Nikšića i Crne Gore, konaćno će krasiti Njegoševu ulicu, u slavu naše dijaspore. Neizmjerno se zahvaljujemo dijaspori koja nam uvijek iznova i iznova čuva obraz. Ono što nas zabrinjava, jeste to što lokalna vlast na čelu sa Grbovićem, još uvijek nema smisao, da poštuje slavnu istoriju i kulturu grada“, naglašavaju u pokretu URA Nikšić.

Kažu i da su navikli od „kapetana lađe koja tone“ da nema smisla nizašta drugo osim da puni svoje džepove te džepove svojih nadređenih.

“Zbog svega navedenog u najmanju ruku moralno bi bilo da vlast na čelu sa Grbovićem podnese ostavku, zbog sramote i svega lošega što čine kako za privredu, mlade tako i za kulturnu i istorijsku baštinu grada”, zaključuje se u saopštenju URA Nikšić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.