Vlahović: Vraća nam se na velika vrata vrijeme šterika i fenjera
Vlahović

Vlahović: Vraća nam se na velika vrata vrijeme šterika i fenjera

Za izgradnju drugog bloka TE Pljevlja, u saradnji sa češkom kompanijom Škoda Praha seispostavilo da je samo jedna u nizu, predizborni blef DPS-a, saopštio je Vuko Vlahović, član GO DEMOS-a.

Izgradnja drugog bloka TE Pljevlja, u saradnji sa češkom kompanijom Škoda Praha bilo je jedno od ključnih predizbornih obećanja DPS-a tokom kampanje za parlamentarne izbore 2016. godine. Posebno je u tom smislu pompezno djelovala najava partijskog šefa Đukanovića, svega nekoliko dana prije izbora, koji je tom prilikom obećao da je ugovor sa Česima spreman za potpisivanje, te da mašine samo što nisu upaljene i da će radovi početi prije nego se i osuši mastilo na ugovoru - podsjeća Vlahović.

Međutim,kako je istakao, ispostavilo se da je riječ o, samo jednom u nizu, predizbornih blefova DPS-a, kojima varaju građane prije svakih izbora.

"Vlada nas je nedavno i formalno informisala da od saradnje sa Škodom nema ništa, te da će za realizaciju energetskih potencijala pljevaljskog kraja potražiti neko drugo rješenje. I tako godinama. Od jednog lažnog obećanja do sledećeg. Od izbora do izbora. Od obmane do obmane. Gubimo dragocjeno vrijeme dok nam infrastruktura u energetskom sektoru zastarijeva", upozorava Vlahović.

Dodaje da je u obmanjivanju  naročito prednjačio bivši potpredsjednik i aktuelni ambasador Vujica Lazović, koji je, kako kaže, prije pune dvije godine obavijestio da se konačni dogovor oko drugog bloka očekuje „ovih dana“.

"Te dane, međutim, još nijesmo dočekali. Ali smo dočekali da Lazović, akter mnogih problematičnih ekonomskih projekata, interesantnih i za tužilačke organe, postane ambasador u Sloveniji, zamjenjujući Mugošu, sa svim simbolikama tog kontinuiteta. Haos u energetskom sektoru dopunjuje najava iz Vlade da će sredstva za otkup akcija A2A biti obezbijeđena rebalansom budžeta?! Na drugoj strani, u kompletiranju haosa, nastavlja se misterija sa sudbinom akcija A2A, čiji je status, uprkos propagandi, i dalje nepoznat javnosti", saopštio je Vlaović.

Konstatuje da ostaje gorak zaključak da ovakva neozbiljnost i nekompetentnost u upravljanju jednim od ključnih privrednih sektora najslikovitije govori o sposobnostima i kapacitetima tridesetogodišnje vlasti, sa svim posledicama koje dolaze.

"A vrijeme šterika i fenjera, metaforički i bukvalno, nam se vraća na velika vrata", tvrdi Vuko Vlahović, član GO DEMOS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.