Split: 13. januara na plaži kao u jeku ljetne sezone (FOTO)

Treći lijep i sunčan dan zaredom bez bure i neradnu subotu mnogi Splićani iskoristili su za dolazak na poznato gradsko kupalište Bačvice.

 Iako je 13. januar Bačvice su  bile popunjene kao da je u jeku ljetna turistička sezona, javlja Anadolija.

Neki su se odlučili samo na šetnju uz plažu, neki za trčanje, neki za kafu uz sunčane zrake, a neki i za kupanje.

Desetine uglavnom starijih Splićana u plićaku plaže Bačvice zabavljali su se igrajući picigin, sport koji je i začet u gradu pod Marijanom.

Temperatura vazduha izmjerena u Splitu danas u 12 sati bila je 14 stepeni Celzijusa u hladu. More je prilično hladno i temperatura se kreće oko petnaestak stepeni, ali to zaljubljenike u picigin nije spriječilo da se zabave.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.