Pogledajte put kroz sedam metara visoke nanose snijega (VIDEO)
Foto:Twiter@severeweatherEU

Padavine koje se vide jednom u 30 godina

Pogledajte put kroz sedam metara visoke nanose snijega (VIDEO)

Put kroz sedam metara visoke nanose snijega koji je nanijela lavina u francuskim Alpima je očišćen, a napravljen je prilaz selima koja su bila odsječena od svijeta.

Sniježna lavina je zatrpala put između Besansa i Boneval sur Arka nakon što je tu oblast pogodio neviđen snijeg.

Dramatične fotografije koje je napravio stručnjak za takve lavine Alan Duklo prikazuju trenutke nakon što su radnici probili kroz lavinu i otkrili zatrpan put.

“Prošlo je 20 godina otkako smo u ovom području vidjeli ovakvu lavinu“, rekao je Duklo i napomenuo kako su je očekivali s obzirom na veliku količinu snijega koja je pala proteklih dana. 

U području Savoa za 36 sati palo je 1,8 metara snijega, a meteorolozi su padavine opisali kao one koje se vide jednom u 30 godina, piše BBC, a prenosi Jutarnji.hr. 

DTKvz0LVoAYEstf

Foto:Twiter@severeweatherEU

To je dovelo do prekida struje i haosa u saobraćaju, zaustavio skijanje i podigao opasnost od lavina na najveći mogući nivo u poslenjih deset godina. 

Džon Bromel (39) nestao je u skijalištu Tignes u nedelju nakon što je otišao “da se spusti još jednom“ dok su napolju bili katastrofalni vremenski uslovi. 

Zabog opasnosti od lavina i gustog snijega potraga za njim je gotovo nemoguća.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.