Prevoznici neće povećati cijene karata u međugradskom prevozu
ilustracija

Prevoznici neće povećati cijene karata u međugradskom prevozu

Autobuski prevoznici neće povećati cijene karata u međugradskom prevozu, uprkos povećanju poreza na dodatu vrijednost PDV, koje je, počev od 1. januara, dovelo do poskupljenja goriva za četiri do šest centi, saopštio je predsjednik Udruženja prevoznika Crne Gore Veselin Salamadija.

On je za Dan kazao da će se povećanje PDV-a i cijena goriva odraziti na njihovu konkurentnost u regionu i na troškove poslovanja.

“Zasad nemam informaciju o tome da li će prevoznici poskupjeti cijene karata prevoza u međugradskom i međunarodnom prevozu. Poskupljenje goriva svakako će uticati na troškove prevoznika. Poskupjela su i maziva i rezervni djelovi, tako da će i to imati negativan uticaj na troškove poslovanja. Prevoznici gradskog saobraćaja u Podgorici su poskupjeli cijenu karata, jer troškovi prevazilaze njihove mogućnosti da po postojećim cijenama mogu ostvariti bilo kakav pozitivan rezultat. Ako se uporedimo sa zemljama u neposrednom okruženju, jasno je da prevoznici u okruženju imaju znatno niže cijene goriva, pa prevoznici iz regiona imaju znatno manje troškove od prevoznika u Crnoj Gori”, kazao je Salamadija.

On je, kao predsjednik Udruženja prevoznika, apelovao na Ministarstvo saobraćaja i Vladu da povedu računa o konkurentnosti prevoznika i uopšte o njihovom opstanku u uslovima koje će imati u ovoj godini.

“Apelujem na nadležne institucije da obrate pažnju jer povećanje PDV-a svakako utiče na prevoznike, pogotovo jer su cijene goriva povećane za dva procenta, i to već dva puta u ovoj godini. Prevoznici ne žele da poskupljenjem cijena karata izgube korisnike svojih usluga, pa se nadam da će prevoznici uspjeti da održe standardni nivo cijena u drumskom prevozu”, rekao je Salamadija Danu.

Ni autobuske stanice nijesu dobile najave od prevoznika da će povećavati cijene karata nakon povećanja PDV-a i cijena goriva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.