Vremešni Tramp odličnog zdravlja
Donald Tramp

Prvi sistematski pregled od dolaska na vlast

Vremešni Tramp odličnog zdravlja

Američki predsjednik Donald Tramp je u odličnom zdravstvenom stanju, saopštila je kasno sinoć Bijela kuća citirajući njegovog ljekara posle prvog sistematskog pregleda od dolaska Trampa na vlast.

"Medicinski pregled u vojnoj bolnici Valter Rid je bio izuzetno uspješan. Predsjednik ima odlično zdravlje", izjavio je ljekar Roni Džekson, koji je ranije bio zadužen za preglede Trampovog prethodnika Baraka Obame. Detalji pregleda biće saopšteni naredne nedelje.

Sistematski pregled se između ostalog, odnosi na mjerenje tjelesne težine, pritiska i nivoa holesterola u krvi.

Dok Trampovi protivnici otvoreno dovode u pitanje njegovo mentalno zdravlje, tokom sistematskog pregleda nije bio planiran odlazak kod psihijatra.

Američki predsjednik nije u obavezi da bude podvrgnut sistematskom pregledu niti da to saopšti javnosti. Međutim to je postala tradicija. Tramp, koji je u  71. godini, kao najstariji predsjednik u američkoj istoriji, slijedi svoje prethodnike.

Njegov lični ljekar Harold Bornstajn je tokom predizborne kampanje rekao da će Tramp biti "najzdraviji predsjednik".

U američkoj javnosti pokrenuta je rasprava o mentalnim sposobnostima američkog predsjednika posle objavljivanja kontroverzne knjige "Vatra i bijes: Unutar Trampove Bijele kuće" (Fire and Fury: Inside the Trump White House), novinara Majkla Volfa u kojem se navodi da Trampovo okruženje sumnja u njegovu mentalnu mogućnost da vlada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.