Nema podjela u SPC po pitanju Kosova
Irinej

Patrijarh Irinej tvrdi

Nema podjela u SPC po pitanju Kosova

Patrijarh Irinej izjavio je da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne postji podjela oko dijaloga o Kosovu i Metohiji.

"Opšte je poznat stav Crkve o našoj svetoj zemlji i čvrsto vjerujem da po tom pitanju neće biti razmimoilaženja", rekao je Irinej za Večernje novosti. 

Patrijarh SPC nije htio da komentariše glasine o podjelama unutar SPC po pitanju Kosova i Metohije, ali ih je energično odbacio, navodi list. 

Irinej je kategoričan u stavu da je srpskom narodu u cjelini neophodno jedinstvo na svim poljima i to ne samo u razrješavanju komplikovanog kosovskog čvora, dodaju Večernje novosti. 

O podjelama unutar SPC govori se posle izjave mitropolita Amfilohijada politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića "vodi ka prodaji Kosova" i stava patrijarha Irineja da se Vučić "lavovski bori za našu zemlju". 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.