Spektakularna pljačka zlatare u Parizu – kako su pobjegli lopovi?
Foto:EPA

U luksuznom pariskom hotelu Ric-Karlton

Spektakularna pljačka zlatare u Parizu – kako su pobjegli lopovi?

Spektakularna pljačka zlatare u luksuznom pariskom hotelu Ric-Karlton i dalje je tema svjetskih medija.

Petorica maskiranih pljačkaša su pod fantomkama, naoružani sjekirama i vjerovatno vatrenim oružjem, upali u hotel i ukrali nakit vrijedan četiri miliona eura.

Parisko tužilaštvo pokrenuće sutra istragu protiv tri osobe osumnjičene za pljačku nakita velike vrijednosti.

Tužioci će pokrenuti sudsku istragu koja će biti usmjerena na povezanost osumnjičenih s organizovanim kriminalom, na zavjeru u krivičnom djelu, kradju i oružanu pljačku, navodi Asošiejted pres.

Grupa lopova, od kojih su neki bili naoružani, upala je u srijedu u luksuzni hotel Ric u Parizu i ukrala nakit vrijedan nekoliko miliona eura. Policija je u međuvremenu pronašla sav ukraden nakit.

Trojica pljačkaša, koji su uletjeli u zlataru, uhapšeni su pri pokušaju bijega iz hotela, dok su dvojica, koji su se nalazili na zadnjem izlazu, čekajući saradnike, uspjela da pobjegnu.

Bjegunci su izgubili jedan džak s nakitom, ali nije jasno kako su izbjegli jake snage policije koje su stigle na mjesto pljačke odmah po dojavi da je pljačka u toku. 

Prema jednom izvještaju, pobegli su motorima, a mediji navode i da je jedan koristio motor, a drugi automobil. 

Potvrđeno je da su pljačkaši iz pariskog kvarta Sen Deni, a pretpostavlja se da su sitni kriminalci koji su poslati da bi skupili novac za teroriste. 

Svjedoci pričaju o panici koja je nastala u hotelu, pomislili su na teroristički napad, a i u okolnim objektima na Plas Vendomu su proglašene uzbune. 

“Vidjela sam muškarce sa pištoljima i onda je moj jedini cilj bio da izađem odatle. Izašla sam kroz bar, pobjegla sam, trčala sam i trčala, našla sam se u podrumu i nastavila sam da trčim, iako nisam znala gdje se nalazim. Nisam znala šta se dogodilo, mislila sam da se radi o napadu“, rekla je djevojka koja se našla u hotelu Ric. 

Jedan od izvora iz policije je naveo da je hotel Ric mjesto gdje svoj nakit izlažu svjetski poznati zlatari, a nalazi se nedaleko od zgrade Ministarstva pravosuđa, koju naoružani vojnici čuvaju 24 sata.

Iako je pljačka bila neuspješna, ona je pokrenula pitanja o bezbjednosti jednog od najprestižnijih kvartova na svijetu, gdje se nalaze i francusko Ministarstvo pravde, skupocjeni butici i hotel Ric iz 19. veka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.