Šahmanović: 70 000 eura nije dovoljno, 25 kuća u Plavu mora da se ruši
Orhan Šahmanović

Posljedice zemljotresa

Šahmanović: 70 000 eura nije dovoljno, 25 kuća u Plavu mora da se ruši

To što je Vlada opredijelila 70 000 eura za preventivno djelovanje najugroženijima od zemljotresa u Plavu - nije dovoljno, kaže za Antenu M prvi čovjek tog grada Orhan Šahmanović.

“Da je 700.000 eura malo bi bilo kolika je šteta, ali to je preventivna mjera. Vjerujem da ćemo zajedno sa vladinom Komisijom za procjenu štete iznaći najbolje modalitete kako da pomognemo”, siguran je predsjednik Opštine Plav.

Konačna procjena štete u toj Opštini trebalo bi da bude poznata do srijede, kaže Šahmanović.

“Prema našem dosadašnjem popisu najmanje 25 kuća će morati da se sruši. Mi ćemo zajedno sa vladinom Komisijom za procjenu štete od elementarnih nepogoda raspodijeliti sredstava. Siguran sam da ni Vlada ni opština neće moći da obezbijede dovoljno sredstava da se adaptiraju sve kuće koje su stradale u zemljotresu, ali ćemo pomoći u većem obimu, nego što se do sada pomagalo”, kazao je za Antenu M Šahmanović.

Osim za Plav, na jučerašnjoj sjednici Vlada je odlučila da pomogne Gusinju sa 50.000, Andrijevici 40.000 i Beranama sa 30.000 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.