Bivši direktor Radija Berane osuđen zbog zloupotrebe položaja
Radio Berane

Potvrđena presuda Osnovnog suda u Beranama

Bivši direktor Radija Berane osuđen zbog zloupotrebe položaja

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je presudu Osnovnog suda u Beranama da je bivši direktor Radio Berana Milan Šćekić izvršio produženo krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

Iz Savjeta Radija Berane su kazali da je bivši direktor osuđen na  zatvorsku kaznu od tri mjeseca, uslovno godinu dana, i obavezan da tom radiju plati 4.464,17 evra na ime utvrđenih zloupotreba, pod prijetnjom posledica prinudnog izvršenja.

"Savjet Radio Berana ne želi da komentariše visinu kazne, ali moramo da izrazimo zadovoljstvo što je i na sudu potvrđeno da su se u četvorogodišnjem  mandatu prethodnog Savjeta i direktora u Radio Beranama dešavale nezakonite radnje, koje su znatno doprinijele da se Radio Berane i danas nalazi u teškoj situaciji.  Podsjećamo javnost da je nezavisna revizija dala negativan nalaz za poslovanje od 2013-2015, a da je prvi pozitivan nalaz dobijen  za poslovanje u 2016., odnosno periodu u kome je sadašnja uprava vodila beranski javni servis", saopšteno je iz Savjeta ovog radija.

Savjet se zahvalio zaposlenima na profesionalizmu koji pokazuju, kao i ličnom strpljenju i žrtvi koju podnose zbog teške situacije u kojoj se nalaze. Ovom  presudom su  kako se dodaje, dobili bar moralnu satisfakciju  da su bili u pravu dok su godinama upozoravali na zloupotrebe koje su se dešavale u Radiju.

"Uvjereni smo  da će od ove godine, nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa osnivačem doći i do boljih dana za zaposlene na materijalnom planu, posebno u smislu redovnosti isplate zarada i isplate zaostalih plata koje su u prethodne tri godine marljivim radom  itekako zaradili.

Javnosti Berana, našim vjernim slušaocima i posjetiocima portala se takođe zahvaljujemo na podršci, uz obećanje da će naš program iz dana u dan biti sve bogatiji i da  Radio ostaje prva adresa na kojoj će dobijati aktuelne i istinite informacije iz Berana”, zaključuje se u saopštenju Savjeta Lokalnog javnog emitera Radio Berane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.