Podgoričanin poklonio pjesmu Amfilohiju:
Foto: Večernje novosti

Rođendanski poklon

Podgoričanin poklonio pjesmu Amfilohiju: "Oda ocu koji hoda"

Osam decenija života mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i gotovo 60 godina pastirske misije za pravoslavlje, vladika je podijelio sa sveštenstvom i monaštvom, ali i vjernicima na božićnoj liturgiji u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

 U koloni vjernika našao se i pjesnik hadži Bogoljub Velimirović Podgoričanin, koji je Amfilohiju poklonio tek napisanu pjesmu i rekao:

- Vladiko, uzmite ovaj papir na kome je moja pesma posvećena vama i vašem roždestvu. Naslovio sam je "Oda ocu koji hoda" - kazao je Velimirović.

Vladika se zahvalio uz riječi da je lijepo na rođendan dobiti poklon, naročito kada je to pjesma.

Amfilohije Radović je rođen na Božić 7. januara 1938. u Barama Radovića, a svetovno ime mu je bilo Risto.

Večernje novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.