Članovi bande

Članovi bande "Pink Panter" opljačkali luksuzni hotel Ric

Francuska policija pronašla sav ukradeni nakit iz zlatare luksuznog hotela Ric. Sada je fokus istrage na tome da li su pljačkaši članovi bande "Pink Panter".

Policija je ranije objavila da su uhapšena tri od pet pljačkaša koji su sjekirama luksuznu zlataru, a prema najnovijim informacijama iz Pariza pronađen je cjelokupan ukradeni nakit vrijedan oko 4,5 miliona eura.

Preostali ukradeni nakit pronađen je u torbi koju je ostavio jedan od pljačkaša, prenosi 24sata.hr. 

Podsjetimo, pet muškaraca naoružanih sekirama i oružjem ušlo je u srijedu uveče na sporedni ulaz u luksuzni hotel Ric Karlton u središtu Pariza. Došli su do zlatare, sjekirama razbili izloge i uzeli nakit. 

Francuski mediji pišu da cio scenario pljačke podsjeća na djelovanje ozloglašene bande "Pink Panter". 

"Sa sobom uvijek imamo štoperice jer 30-ak sekundi nakon razbijanja izloga morate pobjeći policiji. U takve pljačke ne idete ako nemate dogovorenu prodaju", opisao je ranije pljačke nakita jedan od članova bande "Pink Panter". 

Naime, pljačka u Parizu odrađena je tako što su trojica sekirama razbijala izloge zlatare, a ispred hotela su ih čekala još dvojica. Torbe s ukradenim nakitom bacili su im kroz prozore. Jedan pljačkaš je pobjegao na motoru, ali mu je ispala, a drugi je pobjegao autom. Tri pljačkaša s opljačkanim nakitom na izlazu iz hotela zaustavila je policija. Onesposobili su ih elektrošokerom. 

Uhapšeni razbojnici su pritvoreni, a policiji su dvojica poznata od ranije po pljačkama zlatari. Zbog toga i istražuju jesu li pljačkaši povezani s bandom "Pink Panter".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.