Rusi napali demokratiju u svim zemljama odjednom: Dosadno, maj frends

Neosnovan izvještaj o ruskom miješanju

Rusi napali demokratiju u svim zemljama odjednom: Dosadno, maj frends

Kremlj je saopštio da je neosnovan novi izvještaj demokrata u Senatu, gornjem domu američkog parlamenta, u kojem se govori o širenju ruskog miješanja u SAD i Evropi.

Dokument koji je naručio vodeći demokrata u Odboru američkog Senata za spoljne poslove, prvi je izvještaj Kongresa od američkih predsjedničkih izbora 2016. godine koji detaljno govori o navodnim ruskim naporima da podrije demokratiju.

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov rekao je da su "optužbe o navodnom miješanju upućene našoj zemlji apsolutno neosnovane".

"Ovakvi paranoidni strahovi ne štete samo bilateralnim odnosima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. Oni štete samim Sjedinjenim Američkim Državama, jer kada to postaje opsesija, ne stvara povoljne uslove za normalan društveni razvoj i život“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara, prenio je Sputnjik.

Peskov je podsjetio da Moskva žali zbog takvih navoda koji su neosnovani.

„Možemo samo da izrazimo žaljenje zbog nastavka ove kampanje i još jednom podsjetimo da dosad svi ovi strahovi, sve optužbe naše zemlje u miješanje nemaju apsolutno nikakvih osnova“, zaključio je on.

I glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan komentarisala je izvještaj američkih senatora-demokrata o „napadima Rusije“ na demokratiju u SAD i Evropi.

„Tužan studijski referat o tome kako smo napali demokratiju u svim zemljama odjednom: Dosadno, maj frends. Probudite me za pet godina kada oni ništa ne pronađu i nerado priznaju da nije bilo nikakvog miješanja Rusije“, napisala je Simonjanova na svom nalogu na Tviteru.

Izvještaj je juče objavio najviše rangirani demokrata u odboru Senata za spoljne poslove, Ben Kardin koji je rekao da, dok američki predsjednik Donald Tramp na međunarodnom planu ne radi ništa, ruski predsjednik Vladimir Putin "nastavlja da poboljšava svoj asimetričan arsenal i traži dalje mogućnosti da omete vlade i podrije podršku demokratskim i međunarodnim institucijama koje su SAD i Evropa gradili poslednjih 70 godina".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.