Japanski fudbaler u 50. godini obnovio ugovor: Godine nisu problem!

Japanski fudbaler u 50. godini obnovio ugovor: Godine nisu problem!

Ekipa japanskog drugoligaša Jokohama FC produžila je ugovor s 50-ogodišnjim fudbalerom Kazujošijem Mijurom.

Japanac Mijura, bivši reprezentativac Japana, igra 33. sezonu u profesionalnoj karijeri. Od 2005. godine nastupa za ekipu drugoligaša Jokohama FC, a s ovim klubom je obnovio ugovor u svojoj 50. godini.

U vrlo zavidnoj profesionalnoj karijeri, Mijura je nastupao za brazilske klubove Santos, Palmeiras, Koritiba, za italijansku Đenovu, zagrebački Dinamo, australijsku ekipu Sidneja, ali i za brojne druge klubove.

Mijura, koji je poznat po nadimku Kazu i igra na poziciji napadača, a 1993. godine je dobio nagradu za najboljeg azijskog fudbalera.

Za reprezenaciju Japana nastupao je od 1990. do 2000. godine, te je s 55 postignutih golova postao drugi najuspješniji strijelac svih vremena. Također, Kazujoši Mijura je najstariji profesionalni igrač u Japanu.

Mijura će 26. februara napuniti 51. godinu, trenutno je najstariji aktivni fudbaler u Japanu, a vjerovatno i šire.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.