Uspješna svjetska teniserka o teškim danima: Osjećala sam bol, očaj...
Serena i Aleksis

Uspješna svjetska teniserka o teškim danima: Osjećala sam bol, očaj...

Teniska zvijezda Serena Vilijams skupila je petlju i progovorila o ozbiljnim zdravstvenim problemima koji su se javili nakon porođaja.

Teniserka Serena Vilijams je pozirala za februarsku naslovnicu "Vog" magazina sa svojom ćerkicom Aleksis, a u okviru intervjua otkrila je da je dva mjeseca nakon porođaja imala komplikacije, zbog kojih je imala više operativnih zahvata. 

Serena se porodila u septembru mjesecu kada je na svijet donijela djevojčicu Aleksis. 

Vilijamsova ističe da je njena trudnoća tekla dobro, a komplikacije su počele da se javljaju nakon porođaja carskim rezom. Kako kaže, doktori su odlučili da je porode na ovaj način jer je beba imala usporen rad srca tokom kontrakcija. 

Sledećeg dana, teniserka, Serena se požalila doktorima na oteženo disanje,sa disanjem i pretpostavila je kako ima plućnu emboliju, s obzirom da je ranije imala probleme sa zgrušavanjem krvi i trombovima. Hitno joj je urađen skener koji je otkrio da ima nekoliko krvnih ugrušaka u plućima i tada je započeto njeno liječenje.

Njeni zdravstveni problemi se ne završavaju ovdje. U sljedećih nekoliko dana, Serena je ponovo primljena u hiruršku salu, nakon što se rana od carskog reza otvorila, a doktori pronašli hematom u njenom stomaku. Odmah su je vratili na operativni sto, kako bi obavili zahvat i spriječili zgrudnjavanje. 

Nakon svega što je prošla, Vilijamsova je kazala za "Vog" da nije mogla da ustane iz kreveta naredna dva mjeseca. Kada se konačno oporavila, kaže da je shvatila koliko je izazovno majčinstvo. 

"Ponekad padnem i pomislim: Čovječe, ja ne mogu ovo da uradim. Isti taj negativan osjećaj imam i na terenu. Pretpostavljam da sam to ja. Niko ne govori o lošim trenucima- pritisku koji osjećaš svaki put kada čuješ plač bebe."

Ona je dodala: "Ne znam koliko puta sam se osjećala slomljeno. Ili bih bila ljuta zbog plakanja, potom tužna zato što sam besna, a zatim osjećala veliku krivicu. Tada sam sebi postavila pitanje- zašto se osjećam toliko tužno kada imam prelijepu bebu? Emocije su ludost." 

Iako je imala težak početak majčinstva, Serena svoju ulogu doživljava najvažnijom u životu. 

"Nećemo se razdvojiti od nje ni jedan dan dok ne napuni 18 godina. Sad kad imam 36 godina, gledam u svoju bebu i sjećam se kako je ovo bio jedan od mojih ciljeva dok sam bila mlađa, prije nego je tenis preuzeo glavnu ulogu u mom životu", istakla je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.