Dom Ćetkovića biće obnovljen za 30 dana
Foto: Vijesti

Počela adaptacija

Dom Ćetkovića biće obnovljen za 30 dana

Radnici Agencije za stanovanje juče su počeli da adaptiraju stan šestočlane porodice Ćetković, u Ulici Kralja Nikole, koji je prije tri dana izgorio u požaru. Pošto je stan gotovo potpuno uništen, radovi koje je potrebno izvesti su velikog obima, pa će biti potrebno oko mjesec da posao bude završen. Do tada, Glavni grad, kojije preuzeo odgovornost da adaptira stan, platiće i privremeni smještaj porodici Ćetković.

Rukovodilac iz Agencije za stanovanje Bogoljub Otović naveo je da su u toku pripremni radovi uklanjanje oštećenog maltera, keramike, stolarije, podova i elektroinstalacija.

“Kada završimo taj dio posla, pristupićemo ugradnji novih ulaznih vrata, kompletnoj rekonstrukciji elektro-instalacija, sanaciji zidova i plafona, ugradnji nove unutrašnje i fasadne stolarije, keramike, izvođenju molerskih i farbarskih radova, kao i ugradnji podova”, dodaje Otović za Pobjedu, uz napomenu da se u ovakvim slučajevima često pojave i nepredviđeni zadaci, tako da je vrlo moguće da posla bude i nešto više.

Kako su radovi velikog obima, a moraju se poštovati tehnološki procesi prilikom izvođenja, Otović procjenjuje da uz maksimalno angažovanje mogu biti završeni u narednih 30 dana.

Iz Agencije za stanovanje kažu da je teško dati procjenu koliko će sve koštati, budući da spisak radova nije konačan.

Glavni grad se obavezao da do završetka radova porodici Ćetković obezbijedi nužni smještaj, ali Dalibor Ćetković kaže da su za sada smješteni kod porodice. Dodaje da je juče obišao nekoliko stanova, gdje bi trebalo da budu smješteni do završetka radova.

“Glavnom gradu i Agenciji za stanovanje, koji su nam pritekli u pomoć, možemo samo da budemo zahvalni”, kazao je Ćetković.

On je iskoristio priliku da zahvali i ljudima koji su se ovih dana javili i nudili mu smještaj, novčanu pomoć i tražili broj žiro-račun da uplate novčanu pomoć.

“Sramota me je da više bilo što tražim. I prije dvije godine tražili smo pomoć, tada za liječenje moje mlađe sestre, koja je, nažalost, preminula i ostavila petogodišnju djevojčicu”, kazao je Ćetković.

Navodeći da je za sada dovoljna pomoć Glavnog grada, tridesetdvogodišnji otac četvoro male djece kaže da mu je u ovom trenutku najpotrebniji posao.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.