CKM smatra da je 2017.godina bila loša za crnogorski identitet i mlade
Ilustracija

CKM smatra da je 2017.godina bila loša za crnogorski identitet i mlade

Protekla 2017. godina se može okarakterisati kao veoma loša godina za crnogorski identitet i za poboljšanje položaja mladih, saopštili su iz Crnogorske kulturne mreže.

“Vlada Crne Gore nije radila na jačanju tekovina 21. maja, kao  na izgrađivanju kulta crnogorske zastave. Državne institucije svojim radom nijesu doprinijeli podizanju stepena povjerenja građanja u njihov rad, samim tim u instituciju države”, poručuju iz CKM-a.

Vrhovno državno tužilaštvo je, kako ističu, kontraverznim odlukama u predmetu „Držani udar“ koje su se odnosile na lidere Demokratskog fronta za neodređivanje pritvora poslalo jasnu poruku građanima da svi nijesu jednaki pred zakonom.

“Posebno poražavajuće za državu i za sve vjernike Crnogorske pravoslavne crkve je zabrana vršenja službe crnogorskom svještensvu u sahralnim objektima koji su u vlasništvu države, od strane MUP-a. Takođe poražavajuće je da se niko od visokih državnih funkcionera nije oglasio da osudi organizaciju obilježavanja 99 godina od održavanja sramne Podgoričke skupštine”, samtraju oni.

Iz CKM-a navode da ni odnos prema mladima nije na zadovoljavajućem nivou.

“Političari, naročito oni iz opozicije su konstantno vrijeme trošili pričajući o nekakvoj političkoj krizi, umjesto da govore o nedostatku radnih mjesta za mlade, i pravljenju boljeg ambijenta za njih. U opštinama Budva, Kotor i Herceg Novi su bila evidentna partiska zapošljavanja”, kazali su oni.

Iz CKM-a nijesu zadovoljni ni pružanju podrške mladima.

“Vladina resorna ministarstva, izuzimajući Ministasrtvo poljoprivrede i ruralnog razvoja koje je u prethodnoj godini jedino dalo konkretne rezultate kada je u pitanju pružanje podrške mladima i otvaranje novih radnih mjesta, nijesu postigla željene rezultate. Posebno je upitan razultat ministarsva ekonomije koje jeftinim marketinškim trikovima zvanim „Biznis karavan“pokušava javnosti zamazati oči pred stvarnošću”, dodaju oni.

Iz navedenih primjera se, kako navode, može konstatovati da nam predstoji velika borba i rad na jačanju crnogorskog identiteta,koji je emigrant u Crnoj Gori.

“Državnim institucijama predstoji veliki rad na poboljšanju  statusa mladih, i  pravljenju ambijenta za otvaranju novih radnih mjesta za njih”, zaključuju oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.