Crnogorci sa pasošem bez viza u 110 zemalja
Ilustracija

Crna Gora na 48.mjestu

Crnogorci sa pasošem bez viza u 110 zemalja

Na rang-listi pasoša, prema broju zemalja u koje vlasnik može da ode bez viza, Crna Gora je zauzela 48. mjesto koje dijeli sa Rusijom, jer slobodno možemo da otuputujemo u 110 zemalja.

Prema "Henli Pasport indeksu" za 2018, od zemalja regiona, Slovenija je najbolje rangirana, dijeli 11. mjesto sa 167 zemalja u koje putujete bez viza, dok je Hrvatska najlošije rangirana zemlja EU i dijeli 21. mjesto sa 155 država u koje se može ići slobodno, prenosi RTS.

Bolju poziciju od Crne Gore zauzimaju Srbija koja se nalazi na 41. mjestu i čiji građani bez vize mogu posjetiti 119 zemalja, i Makedonija koja je 46. sa 112 država. BiH je na 51. mjestu sa 105 zemlja bez viza.

Kako je objavljeno na sajtu, najjači pasoš i ove godine ima Njemačka, čiji državljani mogu slobodno da putuju u 177 zemalja na svijetu.

Na drugom mjestu je Singapur sa 176 zemalja, a treće mjesto dijeli osam država – Danska, Finska, Francuska, Italija, Japan, Norveška, Švedska i Velika Britanija, čiji građani mogu slobodno da putuju u 175 država.

SAD su na petom mjestu i njihovi državljani mogu da odu u 173 zemlje bez vize.

Na samom dnu liste su građani Sirije sa 28, Iraka sa 27 i Avganistana sa samo 24 države u koje mogu da putuju bez viza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.