Poskupljuje i taksi prevoz
Ilustracija

Novi udar na novčanik

Poskupljuje i taksi prevoz

Nakon što je od 1.januara skuplja struja, gorivo, cigarete, biće skuplji i taksi prevoz u Podgorici.

“Poskupiće taksi definitivno, samo treba da lokalna samouprava na sjednici odredi cijene”, kazao je CdM-u predsjednik udruženja podgoričkih taksista Vesko Bjelić.

Dosad je minimalna cijena vožnje jedan euro, a po kilometru od 40 do 50 centi. Start je bio nula. Međutim, zbog oporezivanja svih vozila i uvođenja fiskalnih kasa, svi će morati da povećaju cijene.

Ministarstvo saobraćaja dalo je lokalnim samoupravama pravni osnov da utvrde minimalne cijene u okviru auto taksi tarife, koje će na neki način omogućiti da imamo lojalnu konkurenciju na tržištu. Svaka opština će morati da odredi kriterijume za sebe.

“Da ne bi bilo određivanja cijena kako je ko htio i da svako primjenjuje cijene na različite načine. Uglavnom biće donja i gornja cijena. Gledaćemo i da to ne bude udar na građane, i da im bude podnošnjivo”, ističe Bijelić.

Podsjetimo, od narednog ponedjeljka biće veća cijena autobuske karte, pa će umjesto sadašnjih 70 ona iznositi 90 centi. Za mjesečne karte đaci će nakon raspusta morati da izdvoje 25 eura, a radnici 30 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.