Preminuo Predrag Lucić
Predrag Lucić

Nakon teške bolesti

Preminuo Predrag Lucić

Nakon teške bolesti u Splitu je preminuo jedan od osnivača poznatog hrvatskog nedjeljnika Feral tribjun, novinar, pisac i reditelj Predrag Lucić, prenijeli su danas hrvatski mediji.

Lucić je rođen u Splitu 1964. godine, a studirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Na Splitskom letu 1987. godine napravio je festivalske novine "Samer tajms", radio je i u "Slobodnoj Dalmaciji", riječkom "Novom listu"...

Objavio je "Grejtest šits - Antologija savremene hrvatske gluposti" zajedno sa Borisom Dežulovićem, pjesmaricu "Haiku haiku je*em ti maiku", "Ljubavnici iz Verone", "Bezgaća povijesne zbiljnosti" 1 i 2.

Bio je stalni autor Ferala,od 1989. radio je u Neđeljnoj Dalmaciji 1989. kao novinar-reporter.

Bio je član Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog centra PEN-a.

Od 2007. zajedno je s Borisom Dežulovićem nastupao u pjesničkom kabareu "Melodije Bljeska i Oluje".

Dobitnik je nagrade "Judita" Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i muzičkom programu 2017. godine za dramu Aziz.

Novosti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.