Bijelo Polje: U požaru do temelja izgorjela kuća Minića
Kuća potpuno uništena

Selo Jablanovo

Bijelo Polje: U požaru do temelja izgorjela kuća Minića

Sinoć je u požaru u bjelopoljskom selu Jablanovo na oko 25 kilometara od grada potpuno izgorjela porodična kuća Srđana Minića.

Požar je izbio trideset minuta nakon ponoći. Plamen je uočio Srđan koji u porodičnoj kući živi sa suprugom i petoro djece.

Vidjevši vatru, uspio je da na vrijeme iznese dvoje djece koja su spavala na drugom spratu i svi su srećom prošli bez povreda.

 Miniću su uspjeli da od vatrene stihije sačuvaju i nešto namještaja. Ipak, vatra im je potpuno uništila dom.

- Požar je prijavljen u 00.30h a lokalizovan u 5 sati jutros. U akciji gašenja je učestvovalo 5 vatrogasaca sa dva specijalna vozila - kazao je za portal Kodex Milonja Rakonjac komandir Službe zaštite i spašavanja. 

minici

Minići ostali bez krova nad glavom

Budući da je požar po njihovom dolasku već bio u poodmakloj fazi nisu uspjeli da spase dom Minića. Ipak, spriječeno je širenje vatre na okolne pomoćne objekta kao i sijena.

Nezvanično, pretpostavlja se da je uzrok požara zapaljenje dimnjaka.

Potrebna pomoć

Porodica Minić živi u teškim uslovima, isključivo od poljoprivrede. 

Nakon što su ostali bez svoje, sada će boraviti u maloj kući Srđanove majke, u kojoj živi i njegov brat.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite, Minićima možete pomoći uplatom na žiro račun  kod Prve banke 535-0400200840400-42 – na ime Srđan Minić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.