DPS Kotor: Jokić već šest mjeseci sakriva istinu od tužilaštva i građana
DPS Kotor

DPS Kotor: Jokić već šest mjeseci sakriva istinu od tužilaštva i građana

Šest mjeseci nakon poketanja postupka Tužilaštva o slučaju državljanstva Vladimira Jokića, građani Kotora nemaju odgovor da li su i zašto na izborima glasali za stranca, odnosno osobu koja je tada bila srpski državljanin, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

Iz medija su kako dodaju saznali da je Tužilaštvo utvrdilo, nakon izviđaja i provjera, da su članovi DPS-a koje su "Demokrate targetirale kao "strance" - crnogorski državljani! Tako se i ovaj pokušaj Bečićeve družine da sebi stvaraju alibi i lažno optužuju, pokazao kao neuspješan", navode iz ove partije.

Podsjećaju da su se u medijima još ljetos pojavili dokazi u vidu izvoda iz knjige državljana izdatih na dan 12.05. i 06.07.2017. godine iz kojih se kako kažu iz DPS-a nedvosmisleno vidi da Jokić ima državljanstvo Srbije i da ga je na osnovu svog zahtjeva iz 2011. stekao 2013. godine.

"Na osnovu ove činjenice Vladimir Jokić nije mogao biti kandidat na listi Demokrata na izborima u Kotoru, kao ni na listi za parlamentarne izbore. Pored Jokića još niz javnih funkcionera stranke Alekse Bečića je imalo srpsko državljanstvo i panično su pokušali od pokretanja " afere državljanstvo" da ga se oslobode.

Ako su članovi DPS-a pred Tužilaštvom, u kratkom roku, pokazali da su državljani Crne Gore, čudi nas da je toliko komplikovano Vladimiru Jokiću da pred istim organom odgovori na pitanje da li je na dan izbora za odbornika, bio srpski državljanin", zaključuju iz DPS Kotor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.