Evropski parlament će nastaviti da prati i podržava napredak CG prema članstvu u EU
Ilustracija

Susret Pejovića i Martina

Evropski parlament će nastaviti da prati i podržava napredak CG prema članstvu u EU

Pristupanje evropskoj porodici je zajednički cilj Crne Gore i EU, a brzina završetka pregovaračkog procesa i stupanje u članstvo zavisiće isključivo od individualnih rezultata, poručeno je sa sastanka ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića i predsedavajućeg Delegacijom parlamentarnog odbora EU i Crne Gore Dejvida Martina.

Europoslanik Martin je istakao da je EU čvrsto riješena da u predstojećem periodu ojača svoje veze sa državama Zapadnog Balkana, doprinese intenziviranju reformskih procesa i tako omogući pristupanje Uniji.

"Istakao je da je Crna Gora, na temelju sopstevnih zasluga, izgradila dobar integracijski rezultat i da s pravom zauzima vodeću ulogu među državama kandidatima za članstvo. S tim u vezi je poručio da će Evropski parlament nastaviti da prati i podržava napredak Crne Gore prema članstvu. Izrazio je zadovoljstvo nedavno održanim Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje i iskazao očekivanje da i naredni sastanak zakazan u Crnoj Gori u julu 2018. bude jednako koristan za razmatranje napretka koji Crna Gora čini na evropskom putu", saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Untitled

Martin i Pejović

Pejović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se EU sve više okreće prema Zapadnom Balkanu, što potvrđuje i sve veća zainteresovanost kako Evropske komisije i Savjeta, tako i Evropskog parlamenta.

Poručio je da će Crna Gora iskoristiti pozitivne okolnosti kako bi u 2018. završila otvaranje preostalih pregovaračkih poglavlja i ubrzala rad na njihovom zatvaranju. Pejović je naglasio da je posvećenost Vlade ostvarivanju rezultata u kontekstu vladavine prava odnosno ispunjenju privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.