Drama u moru: Eksplodirao oštećeni tanker, traže se preživjeli
Foto: Twitter

Prijeti katastrofa

Drama u moru: Eksplodirao oštećeni tanker, traže se preživjeli

Kinesko ministarstvo saobraćaja je saopštilo da je eksplodirao iranski naftni tanker koji se ranije sudario sa jednim kineskim plovilom.

Prema navodima kineskih zvaničnika, spasilački brodovi koji su u potrazi za preživjelima morali su da se povuku na bezbjednu razdaljinu.

Tanker "Sanči" sa 136.000 tona lake nafte zapalio se u subotu uveče kada se sudario sa kineskim teretnim brodom, oko 300 kilometara od Šangaja. 

Od 32 člana posade, 30 Iranaca i dvoje Bangladešanaca, pronađeno je samo jedno tijelo, saopštilo je kinesko ministarstvo saobraćaja. 

Iranska kompanija čiji tanker se zapalio saopštila je da postoji još nade da se nađu preživjeli među 31 članom posade koji se i dalje vodi kao nestao, prenijela je agencija AP. 

Portparol iranske kompanije rekao je za AP ranije da će spasioci vjerovatno pronaći preživjele i da se smatra da ima još nade, pošto prostorija u kojoj je motor nije zahvaćena požarom i nalazi se oko 14 metara pod vodom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.